Plantasjer, ranchar og kyrkjer

Vi forlot motorvegen og såg oss rundt på bygda.

King Cotton (Internett forklarar): King Cotton (norsk: «kong bomull») var et slagord som oppsummerte den strategi brukt av De konfødererte stater under den amerikanske borgerkrig, for å vise at løsrivelse var mulig, og at det ikke var grunn til å frykte en krig med USA. Ideen var at kontrollen over bomullseksportene ville gjøre de selvstendige konfødererte stater økonomisk velstående, ruinere tekstilindustrien i New England, og – viktigst av alt – tvinge Storbritannia, og muligens Frankrike, til å støtte konføderatene militært, grunnet deres industrielle økonomiers avhengighet av sørstatsbomull. Slagordet var vidt trodd på på tvers av sørstatene, og bidro til å mobilisere støtte til løsrivelse: innen februar 1861 hadde de sju stater hvis økonomi var basert på plantasjedrift løsrevet seg, og dannet konføderatene. Samtidig forble de andre åtte slavestatene, med lite eller ingen bomullsproduksjon, i Unionen.

Kyrkjene er ofte berre eit steinkast frå kvarandre, men er av forskjellige typar. Det ser ut som baptistane er flest, men kyrkjene deira er som regel minst.

What can I do for y’all? One Jumbo cheeseburger with bacon strips and french fries, thankyouverymuch.

Mellom 15 og 16 er dei små vegane fulle av skulebussar.

Her måtte vi stoppe bak ein buss som blinka med lysa og slo ut stopp-skiltet fordi ein liten gut blei henta av mammaen sin og den veldig glade hunden.

Dette er det vi trur må vere kalkunar. Vi såg tre små flokkar, men dei var ikkje så lette å fotografere i fart. Eg såg òg eit hjortedyr i skogkanten.

I morgon skal vi vaske vindauga på bilen.

This entry was published on 7. oktober 2017 at 12:58 and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: